Opleiding Taal- en schrijfcoach

Ben je goed in begrijpelijk schrijven? En werk je op een strategische plek binnen je organisatie? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert hoe je collega's coacht en hoe je aandacht houdt voor begrijpelijke taal.

Let op! We raden je aan om deze opleiding pas te doen als je al een training begrijpelijk schrijven hebt gedaan.

Wat doet een Taal- en schrijfcoach?

  • Je begeleidt collega’s bij het schrijven van begrijpelijke teksten.
  • Je beoordeelt het taalniveau van teksten.
  • Je doet steekproeven naar de begrijpelijkheid van teksten.
  • Je schrijft teksten op taalniveau B1.
  • Je zorgt dat de organisatie aandacht houdt voor begrijpelijke taal.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding geven we meestal online. Wil je liever een opleiding op locatie? Neem dan contact met ons op. De online opleiding bestaat uit 2 online bijeenkomsten van 2 uur (Teams-vergaderingen) met een docent van BureauTaal. Tussentijds oefen je in de praktijk.

In de eerste bijeenkomst verkennen we samen wat een taal- en schrijfcoach doet en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. En we proberen een aantal gesprekstechnieken uit. Als voorbereiding op de tweede bijeenkomst analyseer je de teksten van twee deelnemers en bereid je feedback voor. Er is plaats voor 6 deelnemers.

De tweede bijeenkomst doen we in groepjes van 3. In rollenspellen maak je je een paar onmisbare gesprekstechnieken eigen. Bijvoorbeeld hoe je collega iets leert door open vragen te stellen. Of hoe je feedback positief en motiverend brengt. Ook leer je hoe je feedback met je collega bespreekt in lastige situaties. Bijvoorbeeld wanneer een collega niet zo enthousiast is over begrijpelijke taal.

Kosten

De opleiding kost € 395,-.

Heb je vragen?

Heb je vragen over de opleiding Taal- en schrijfcoach? Dan kun je ons bellen op 0345 544837. Of stuur een e-mail.

Direct inschrijven?

Wil je je direct inschrijven voor de opleiding Taal- en schrijfcoach? Kies dan een datum die je uitkomt en vul het formulier in.