Schrijven

Schrijven zodat iedereen begrijpt wat er staat. Dat is nog niet zo makkelijk. Als professional heb je al snel een blinde vlek voor je eigen vaktaal. Automatisch schrijf je op een hoog niveau.

'Ik heb niet het gevoel dat er kleine lettertjes in staan waar ik nog eens goed naar moet kijken. Het is behoorlijk transparant wat je als product aanbiedt. Daar zou ik zo voor kunnen tekenen.'

Wilt u dat uw klanten ook zo reageren? Dat ze snappen wat ze moeten doen als ze uw brief, brochure of offerte hebben gelezen? En dat ze daardoor vertrouwen krijgen, in u en de organisatie waar u werkt? Laat dan uw tekst door een van onze taalprofessionals schrijven of herschrijven. Stuur uw tekst naar info@bureautaal.nl. Natuurlijk mag u ons ook bellen om te horen hoe wij het aanpakken.

Begrijpelijk schrijven 

Wij kunnen uw teksten in eenvoudig Nederlands schrijven. Dat betekent dat we uw teksten zo schrijven dat uw klanten, uw patiënten of uw inwoners begrijpen wat er staat. Wat dat betekent, kunnen we het beste laten zien met een voorbeeld.

C1
Zodra geen gebruik meer wordt gemaakt van de rolstoelvoorziening moet dit meegedeeld worden aan de gemeente.
B1
Heeft u de rolstoel niet meer nodig? Neemt u dan contact op met een van de Wmo-medewerkers van uw gemeente. Het telefoonnummer is 0123-586394.

 

Meer voorbeelden vindt u onderaan deze pagina onder de kop 'Wat is eenvoudig Nederlands?'.

Wat voor teksten kunnen wij voor u schrijven?