Download nu de App 'Grondwet'

12 april 2013

Op 30 april neemt onze Koningin ontslag. Op dat moment is Prins Willem-Alexander Koning. Die dag moet hij nog één ding doen. Hij moet in een gezamenlijke vergadering van de Eerste en Tweede Kamer in Amsterdam beloven dat hij zich aan de Grondwet zal houden. Maar wat staat er in de Grondwet? Wie weet wat onze nieuwe Koning op dat moment belooft? Dat weet vrijwel niemand.

Daarom hebben we onze Grondwet in een app gezet. Zodat iedereen op zijn smartphone of tablet kan zien wat er in de Grondwet staat. En kan lezen waaraan Koning Willem-Alexander belooft zich te zullen houden.

Voor veel mensen is de juridische taal van de Grondwet moeilijk te begrijpen. Daarom hebben we de Grondwet in eenvoudig Nederlands geschreven. Zodat iedereen de regels van de Grondwet begrijpt. Ook staat bij ieder artikel een korte toelichting. En natuurlijk bevat de app ook de originele artikelen van de Grondwet.

BureauTaal heeft de Grondwet in eenvoudig Nederlands gemaakt samen met een commissie van staatsrechtdeskundigen. Hierin zaten mr. Fred Hammerstein, lid Hoge Raad, prof. dr. Joop van Holsteyn, hoogleraar politieke wetenschappen, Universiteit van Leiden, prof. mr. Henk Kummeling, hoogleraar staatsrecht, Universiteit van Utrecht en voorzitter Kiesraad en mr. Meindert Wijnholt, voormalig lid Hoge Raad.

U kunt de app gratis downloaden:

App Grondwet in eenvoudig Nederlands Appstore Grondwet in eenvoudig Nederlands Google Play: Grondwet in eenvoudig Nederlands

Wilt u meer informatie over deze app?

Bel dan met Wessel Visser van BureauTaal: 0345 544840 | 06 21512036. Of stuur een e-mail: wessel@bureautaal.nl.