Cao Kinderopvang in begrijpelijke taal

1 september 2020

Soms ronden wij een project af en dan zijn we supertrots. Op het eindresultaat én op de samenwerking die daarvoor nodig was. De cao Kinderopvang is zo’n project. Bloed, zweet en tranen? Soms wel ja… Maar allemaal voor een goed doel. Want deze cao in begrijpelijke taal gaat nu echt de wijde wereld in. Midden in de vakantietijd heeft minister Koolmees de nieuwe tekst 'algemeen verbindend' verklaard. De cao geldt nu voor alle kinderopvangorganisaties in Nederland.

We werkten in dit project een half jaar intensief samen met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de kinderopvang. En met FCB dat onderhandelingen begeleidt en de cao-tekst beheert. Hoe kijken ze er zelf op terug?

René Arends van FCB:
Als iets duidelijk en begrijpelijk moet zijn, is het de cao wel. Voor werknemers maar zeker ook voor werkgevers. Wat staat er nu precies? Natuurlijk heeft een cao een juridische status. Maar dit betekent niet dat het alleen voor juristen begrijpelijk moet zijn. Een cao is een communicatiemiddel. En een goed leesbare cao straalt af op het imago van de sector. Bij een aantrekkelijke branche hoort een aantrekkelijke cao. Goede afspraken op een duidelijke en begrijpelijke manier opgeschreven.

BureauTaal heeft uitstekend werk geleverd om de cao Kinderopvang in begrijpelijke taal te herschrijven. De samenwerking van inhoudelijke en juridische specialisten uit de kinderopvang en de taalspecialisten van BureauTaal heeft tot een fantastisch resultaat geleid!

 

https://www.kinderopvangtotaal.nl/nieuwe-cao-kinderopvang-in-begrijpelijke-taal/