Alles snappen van cybersecurity?

16 oktober 2019

Als een blackhat hacker het op je gemunt heeft, kan ‘ie zomaar een met een crosssite request forgery je gegevens stelen. Dan moet je maar kijken of je hem vangen kunt met een honey pot. In elk geval kan het geen kwaad om voortaan je bestanden te hashen.

Een paar weken lang mochten we ons onderdompelen in de spannende wereld van cybercrime en cybersecurity. We leerden alles over slimme boeven. En de politie en de veiligheidsdiensten die de digitale systemen steeds beter dichttimmeren.

Cybersecuritywoordenboek

Het resultaat: een cybersecuritywoordenboek in heldere taal. 60 organisaties hebben samengewerkt om te bedenken welke woorden erin moesten, en wat ze precies betekenen. Daarna zorgden wij ervoor dat de definities begrijpelijk waren opgeschreven.

Minister Grapperhaus

Vorige week is het woordenboek aangeboden aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, die het op zijn beurt weer doorgaf aan de Voorzitter van de Tweede Kamer.

Wil je ook weten wat proxy’s zijn, of ben je je private key kwijt? Op https://cyberveilignederland.nl/woordenboek-cyberveilig-nederland/ kun je het woordenboek bestellen of downloaden. Op een veilige manier, nemen we aan.