Juridische brieven en e-mails in begrijpelijke en klantgerichte taal

Begint op: 26 september 2017 - 09:00 Eindigt op: 26 september 2017 - 16:00 Locatie: Beusichem Duur: Een dag

Kent u het verhaal van de spitsstrook bij Hoevelaken? Die jarenlang voor niets dicht bleef omdat het ministerie en de landsadvocaat een uitspraak van de Raad van State niet begrepen? Soms zijn juridische teksten zo abstract, ambigu en onnauwkeurig dat vrijwel niemand er een touw aan kan vastknopen.

Einstein
Ook hoogopgeleide professionals hebben een voorkeur voor concrete, eenduidige en nauwkeurige teksten die betrekkelijke eenvoudig te doorgronden zijn. Sterker, zij vinden schrijvers die begrijpelijke teksten maken over complexe vraagstukken intelligenter. Want zij weten dat Albert Einstein gelijk had: als je het niet eenvoudig uit kunt leggen, begrijp je het zelf niet goed.

Wat leert u?
Tijdens deze opleiding krijgt u tips om begrijpelijke juridische brieven en e-mails te schrijven. We gaan in op de volgende onderwerpen:

·          Verplaatsen in de lezer.
·          Structureren van brieven en e-mails.
·          Vermijden van juridische vaktermen.
·          Vermijden van ingewikkelde zinsconstructies. 

U oefent met uw eigen teksten en u krijgt persoonlijke feedback van een ervaren docent. Deze opleiding is bij ons op kantoor in Beusichem. Doordat de deelnemers van verschillende organisaties komen, leert u ook van elkaar. De opleiding kost € 395,-.

Inschrijven

Ik doe graag mee en schrijf me in voor de opleiding 'Juridische brieven en e-mails in begrijpelijke en klantgerichte taal'.