Werken aan begrijpelijke bijsluiters bij medicijnen

3 juni 2019

BureauTaal werkt samen met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Vereniging Innovatieve geneesmiddelen (VIG) en farmaceutische bedrijven aan begrijpelijke bijsluiters bij medicijnen.

Wat is het doel van de bijsluiter?

Het doel van de bijsluiter is dat patiënten hun medicijnen op de juiste manier gebruiken. Veel patiënten begrijpen de bijsluiter niet of niet goed. Met als gevolg dat veel patiënten hun medicijnen niet goed gebruiken. ‘We willen medicijnen voor iedereen goed toegankelijk maken’, zegt CGB-voorzitter Ton de Boer.

Hoe schrijf je een bijsluiter in begrijpelijke taal?

Woensdag 5 juni organiseert het CBG een conferentie over het gebruik van medicijnen in ons land. Simo Goddijn van BureauTaal presenteert samen met het CBG, de VIG en farmaceutische bedrijven een stappenplan om begrijpelijke bijsluiters te maken. Simo verzorgt een interactieve workshop waarin ze laat zien hoe je bijsluiters in begrijpelijke taal schrijft. En verschillende farmaceutische bedrijven delen hun ervaringen met het begrijpelijker maken van de bijsluiter. Kijk hier voor meer informatie.