Overheid start Direct Duidelijk-brigade

23 oktober 2019

‘Wij willen dat mensen snappen waar brieven van de overheid over gaan’, zegt staatssecretaris Raymond Knops in het Algemeen Dagblad. Daarom start de overheid de Direct Duidelijk-brigade. De Direct Duidelijk-brigade gaat ambtenaren helpen bij het schrijven van duidelijke brieven.

Natuurlijk willen de meeste ambtenaren begrijpelijk communiceren met inwoners en bedrijven. Maar soms weten ze niet goed hoe. Een inhoudelijk en juridisch correcte tekst schrijven in duidelijke taal is niet altijd even makkelijk.

Trainingen duidelijke taal

De Direct Duidelijk-brigade gaat ambtenaren daarom trainen. Maar wist u dat je duidelijke taal ook online kunt leren? Het voordeel van online leren is dat iemand zelf bepaalt waar en wanneer hij leert. Ook is online leren aanzienlijk goedkoper. Hier laten we u zien hoe dat werkt.

Hoe weet je dat je tekst duidelijk is?

Ook in de wereld van de overheidscommunicatie staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Tegenwoordig kun je met behulp van kunstmatige intelligentie meten of je een duidelijke tekst hebt geschreven. Hoe dat werkt, laten wij u hier zien.

BureauTaal

BureauTaal heeft meer dan 15 jaar ervaring met duidelijke taal. Wie herinnert zich niet onze conferentie ‘Overheidscommunicatie in begrijpelijke taal’ in 2005, geopend door Prinses Laurentien. Lees hier haar verrassend actuele openingstoespraak. Wij ondersteunen de Direct Duidelijk-brigade van harte. En u natuurlijk ook. Graag komen we naar u toe om te bespreken wat uw wensen zijn. Klik hier voor contact.