Bryan Garner: uniek college over recht en taal

15 april 2016

‘Juridische materie is naar zijn aard vaak al ingewikkeld. Laten we ons inspannen om de taal waarin wij onze beslissingen overbrengen helder te houden, en het daarmee niet nog ingewikkelder, niet nodeloos ingewikkeld te maken,’ zegt Maarten Feteris, president van de Hoge Raad.

 

Niet alleen de rechtspraak, maar ook de advocatuur, het notariaat en bedrijfsjuristen buigen zich over de vraag hoe je ingewikkelde juridische vraagstukken begrijpelijk en doeltreffend verwoordt.

 

Op 21 juni 2016 komt Bryan Garner naar Nederland en geeft hij hierover een college. In de Verenigde Staten is hij dé deskundige op dit gebied. Hij gaf les aan meer dan 100.000 advocaten en rechters, waaronder de hoogste. Bryan Garner is President van LawProse en Professor of Law, Dallas, Texas. Het vooraanstaande juridisch tijdschrift The Green Bag noemt hem ‘the leading authority on good legal writing’.

 

Bryan Garner geeft zijn college op het symposium ‘De kracht van begrijpelijke taal’, waar onder andere ook de president van het Gerechtshof Den Haag, Leendert Verheij,  zijn visie geeft op begrijpelijke taal in het recht.

 

U kunt zich hier aanmelden.